Key2Improve Værdier og Metoder 



  1. Værdier
  2. Udgangspunkt
  3. Metoder og værktøjer
  4. Dokumentation, evaluering og effekt




1. Værdier


  1. Med rigtig omsorg og støtte kan alle personer hjælpes
  2. En person har alle ressourcer og evner til nå sine sine mål
  3. Se, hør, forstå personen - i øjenhøjde. Mød personen, hvor personen er - Begynd der
  4. Myrer-filosofi - hvis vejen er forhindret, så find en ny vej - vejen er forskellig fra myrer til myrer
  5. Barnet inden i os vil bare vide, at vi er elsket og gode nok. Vi har brug for hinanden



Vi er meget bevidste om, at forandringer sker, når personen føler sig tryg. For at skabe en tryghed skal vores relation lykkes. Vi tager ansvar for at træde i karakter i den relation.


Med rigtig omsorg og støtte kan vi hjælpe familien i krise. Indsatsen skal give mening for familien og personen, derfor er det vigtigt at starte der. Mød familien, hør familien, forstå familien. Mød familien, hvor de er - Begynd der. Vi finder ressourcerne i familien, hjælper familien på vej.


Værktøjer og metoder kan blive for teoretiske og firkantet. I K2I er vi håndværkere. Et hus er ikke altid i vatter eller 90 grader. Huse er forskellige - sådan er familier også. Vi tager ikke udgangspunkt i rette vinkler eller vatter. Der er altid flere veje til forbedringer - vi tænker, som myren gør. Vi finder nye veje. Vi finder vejen for hver person i falmilien.


Alle i familien har brug for at føle sig tilstrækkelig. Familie i krisen kan ikke alene - utilstrækkelige. Familien har brug for hjælp. Sammen er vi stærkere.



" Hvis du går alene, går du hurtigt - Hvis du vil gå langt, gå sammen"

Afrikansk ordsprog



2. Udgangspunkt


Vi er i høj grad eklektisk - vi vælger, hvad der virker. Vi plukker i værktøjskassen.


Vi er nede på jorden i vores tilgang, hvor indsatsen og tilgangen tilpasses den enkelte sag. Vi arbejder med adfærdsmæssige, socialpsykologiske og kognitive metoder som fx AART- Aggression Replacement Training, Neuro Lingvistisk Programmering og FIT (Feedback Informed Treatment).


Den systemisk tilgang

Den systemiske tænkning tager udgangspunkt i, at et problem ikke kan løsrives fra den helhed, hvori det opstår. Der skal arbejdes med hele systemet, for at der kan opstå en ændring. Vi ser familien, bedsteforældre, venner, børnenes venner og naboer, som en del af systemet.


Den narrative tilgang

Det er fortælling, som vi har om os selv og vores liv. Den narrative metode lægger vægt på, at problemet er problemet, og at det ikke er personen, der er problemet. Der arbejdes med identitet, foretrukne fortællinger, nye livshistorier og handlemu­ligheder på en positiv og respektfuld måde.


Tilknytningsteori

Et menneskes erfaringer med tilknytninger, trygge eller utrygge skaber en adfærd i os, når vi indgår i relationer. Dette gælder for de børn, unge og voksne.


Tilknytningsadfærd er som en termostat, der slår til, når barnet føler sig utrygt, men går i ro, når barnet er trygt nok.


Metoder og værktøjer

Der skal med familien, sagsbehandleren og en socialkonsulent fra Key2Improve udarbejdes en handleplan, hvor der meget konkret beskrives målene med indsatsen.


Vi tager udgangspunkt i:


  • FIT -Feedback Informed Treatment
  • AART -Aggression Replacement Training
  • Narrative samtaler
  • NLP - Neuro Lingvistisk Programmering




Dokumentation, evaluering og effektmåling


Vi tager udgangspunkt i FIT